Σκοτάδι

Projektligji per ndryshimin e moshes se pensionit - (11 Mars 2002) 

Εγγραφή
προβολές 2,2K
100% 8 0

Lajme Arkiva - TV Klan 2002

Ndryshimi i moshës së daljes në pension, nga 60 në 65 vjeç për burrat, si dhe nga 55 vjeç në 60 për gratë, ka krijuar reagime të shumta nga kabineti qeveritar. Projektligji për ndryshimin e moshës së pensionit, ka krijuar një debat si politik ashtu edhe publik dhe për këtë arsye, i është kërkuar Ministrisë së Punës, si dhe Institutit të Sigurimeve Shoqërore, të bëjë dhe një studim tjetër lidhur me këtë problem.

Në këtë kuadër, drejtori i përgjithshëm i ISSH Naim Hasa, ka dalë sot në një konferencë për shtyp dhe ka paraqitur disa variante të cilat janë akoma në studim përsa i përket rritjes së moshës së pensionit në një periudhë kohore 10 vjeçare.

Naim Hasa:- “Ka një komitet, që quhet komiteti i politikave ekonomike, i cili do ta marri në shqyrtim këtë studim, në të gjitha aspektet, që kjo nuk shihet e shkëputur rritja e moshave, por shihet në unitet me uljen e përqindjes së kontributit”.

Sipas projektligjit aktual, mosha e daljes në pension është 55 vjeç për femrat dhe 60 për burrat. Komisionet e ekspertëve, të cilët kanë studiuar këtë draft, kanë hasur në disa probleme të lidhura me politikat sociale në Shqipëri. Sipas drejtorit të përgjithshëm i ISSH, ky studim pritet të mbetet po kështu, deri në momentin e rishikimit dhe vlerësimit të varianteve që janë dhënë për të./tvklan.alSUBSCRIBE to “RTV KLAN” on GRaward for more videos!

Për më shumë informacione vizitoni faqen tonë web tvklan.al/
Videot e fundit nga Tv Klan i gjeni në faqen tvklan.al/video/
Follow Tvklan on Facebook: tvklan/
Follow Tvklan on Instagram: rtvklan
Programet e Tv Klan mund t’i ndiqni edhe në faqen tvklan.al/programe/

Δημοσιεύτηκε στις

 

20 Ιούλ 2021

Κοινοποίηση:

Κοινοποίηση:

Κατεβάστε:

Φόρτωση.....

Προσθήκη σε...:

τη λίστα αναπαραγωγής μου
Παρακολούθηση αργότερα
Σχόλια 0   
Επόμενο
He Blew Too Hard 🙈🙈🙈
1:00
προβολές 17M
Shokon sërish Alfred Cako
58:08
προβολές 60K
He Blew Too Hard 🙈🙈🙈
1:00
προβολές 17M
Game Recap: Bucks 105, Suns 98
3:19
προβολές 542K